יש לא מעט עסקים במדינת ישראל ובעולם בכלל, כאשר חלקם מנוהלים על ידי אדם אחד וחלקם על ידי לפחות שני שותפים עסקיים. ברגע שבראש עומד יותר מאדם אחד, מתחילים להתעורר גם יתרונות וגם חסרונות לעניין הזה. היתרונות מתייחסים כמובן לכל מה שקשור בסיעור מוחין ובאיחוד כוחות, אולם החסרונות מתייחסים לכך שמדובר כאן על דרך עסקית שצריכה להשתלב בצורה מושלמת בין שני השותפים, ומה לעשות – לא תמיד זה יכול לקרות. בוררות עסקית היא אחת מהאפשרויות שעומדות בפניכם במקרה של מחלוקת עם השותפים העסקיים שלכם, אז בואו נראה איך היא עובדת.
הליך של בוררות עסקית הוא הליך קצת שונה מהליכים אחרים
הליך של בוררות עסקית הוא הליך שהוא חלק מהדרכים השונות ליישוב סכסוכים. הליך בוררות עסקית שם במרכזו את הצד השלישי שמצטרף אל שולחן הדיונים של השותפים העסקיים, במטרה שהוא יהיה זה שיכריע בעניינם, ויחליט עבורם באיזו מן הדרכים הם צריכים לצעוד מעתה והלאה.
להבדיל מהליך הגישור, שבו הצד השלישי, הלוא הוא המגשר, אחראי אך ורק על הצפת רעיונות לדרכי פתרון אך לא על בחירתם בפועל, בהליך בוררות עסקית הצד השלישי, הוא הבורר, יהיה זה שיקבע עבור שני השותפים העסקיים את הדרך הטובה ביותר לפתרון המחלוקת. הדבר הזה אומר שבהכרח אחד מהצדדים יצא מההליך עם תוצאות שהן לשביעות רצונו, ואילו הצד השני יצטרך לכבד את התוצאות, על אף שהן ככל הנראה סותרות את רצונו האמיתי.
בוררות עסקית צריכה להיות מקובלת על שני הצדדים
הליך של בוררות עסקית הוא לא הליך שנכפה על הצדדים, אלא הליך שנבחר על ידי שניהם. היות ובוררות עסקית היא הליך שבסופו תיבחר רק דרכו של אחד מהצדדים, הם שניהם צריכים לקבל את תנאי ההליך, וכן לבחור בצורה משותפת את הבורר שעליו הם סומכים.
בוררות עסקית עושים עם גורם מקצועי
הכירו את המרכז הישראלי לגישור ובוררות. במרכז תוכלו למצוא הליכים שונים של יישוב סכסוכים, וביניהם כמובן גם בוררות עסקית. צרו קשר עם המרכז ותוכלו לפתוח בדרך חדשה בהקדם.