תהליך הוצאת רישיון נהיגה כולל בדיקת ראייה שצריכה להתבצע לפי הנחיות מיוחדות של משרד התחבורה. במאמר הבא נסביר מה המשמעות של בדיקת ראייה לרישיון נהיגה, איפה עושים אותה ומה היא כוללת
בשביל להוציא רישיון נהיגה צריך למלא טופס ירוק שאותו מפיקים באתר האינטרנט של משרד התחבורה. הטופס הוא למעשה בקשה שאותה מגישים למשרד הרישוי כדי לקבל רישיון נהיגה וצריך לעשות את זה לפני התאוריה והשיעורים המעשיים. אחרי שממלאים ומשלמים על הטופס הירוק, צריך גם למלא טופס עם פרטים אישיים ולהצהיר על המצב הבריאותי של מבקש הרישיון יחד עם חתימה של רופא המשפחה.
עוד משהו שצריך להוסיף לטופס הוא אישור עיניים על מידת כושר הראייה של מי שמבקשים את הרישיון. למעשה, הנפקת טופס ירוק באופן מקוון ואז בדיקת ראייה הם תנאי להוצאת רישיון נהיגה ואי אפשר להמשיך את התהליך בלעדיהם.
מה המטרה של בדיקת ראייה לרישיון נהיגה ואיך מבצעים אותה?
בדיקת ראייה לרישיון נהיגה יכולה להתבצע על ידי כל אופטומטריסט מורשה. לבדיקה צריך להגיע עם תמונה מתאימה, אך מי שכבר יש להם תמונה במאגר של משרד התחבורה – כמו לדוגמא על בסיס רישיון לכלי רכב אחר בעבר – יכול להגיע לסניפים המאושרים על ידי משרד התחבורה ולבצע את בדיקת הראייה בלי צורך בצילום.
העלות של בדיקת ראייה לרישיון נהיגה היא כ-50 ₪. אחרי הבדיקה נדרש האופטומטריסט לחתום על הטופס הירוק המקוון ולדווח על זה למשרד הרישוי. בכל מקרה, בדיקת ראייה לרישיון נהיגה מתבצעת באמצעות מכשיר מיוחד שמאושר על ידי משרד התחבורה. כמו כן, בדיקת ראייה לרישיון נהיגה אמורה לתת מענה על כמה דרישות:
- לוודא שחדות הראייה היא מינימום 6/12 בעין אחת (או 6/12 בשתי העיניים לנהג ברכב ציבורי)
- לציין ברישיון הערה לגבי הצורך במשקפי ראייה
- לוודא ששדה הראייה תקין
- לוודא שהנבדק אינו רואה כפול
במידה ואחרי בדיקת ראייה לרישיון נהיגה מתגלה כי יש צורך במשקפי ראייה, ניתן לבחור האם להשתמש בזוג רגיל או במשקפי מולטיפוקל. ההבדל הוא שהזוג הרגיל יכול להתאים או לראייה מרחוק או לראייה מקרוב בלבד, בעוד משקפי מולטיפוקל מכסים את כל הטווחים לרבות רחוק, קרוב וטווחי ביניים.
החשיבות של בדיקת ראייה לרישיון נהיגה
בדיקת ראייה לרישיון נהיגה חשובה משום שהיא מאפשר למשרד הרישוי ומשרד התחבורה לוודא מראש את הכשירות של הנהגים. רבים מתייחסים אל הבדיקה בתור מגבלה, אבל כדאי להביא בחשבון גם את היתרונות שלה.
הבדיקה מתבצעת מהר, היא אינה פולשנית והתוצאות שלה אמינות. גם בלי קשר לרישיון הנהיגה, חשוב שכל אחד ואחת מאיתנו יידעו מה תקינות הראייה שלהם. באופן הזה, ניתן לשפר את איכות החיים או לטפל בבעיות ראייה ולמנוע את החמרתן.