משרד הבריאות וכך גם כל התקנים בישראל ובעולם העוסקים בבטיחות מזון מקפידים על דרישות מיוחדות וברורות מאוד. ניתן לשמור על מזון רק בטמפרטורה שמתחת ל 3 מעלות או מעל 70 מעלות.
זה לא קשור לגחמה של מישהו או לרצות להקשות עליהם. בטמפרטורה שבין 3 מעלות ל -70 מעלות, חיידקים מתרבים. סביבת המזון מהווה בית גידול אידיאלי לחיידקים, ושילוב טמפרטורות שגויות לא משאיר שום סיכוי לשמור על היגיינה.
חשוב לדעת: על מנת שתוכלו לשמור על בטיחות וטריות המזון על מנת שנוכל למנוע את הרעלת הלקוחות, ההוראות ברורות מאוד – צריך להשמיד את האוכל בסוף היום.
רוצים לדעת עוד בנושא בחירת בלאסט צ'ילר? לחצו כאן!
הפתרון הוא בטכנולוגיה – Best Chiller
תכנון עבודה
עבודה במטבח חם בו מכינים, מבשלים ומגישים אוכל באותו יום היא הדרך הזמינה ביותר ונראית כמו הדרך הקלה ביותר להגיש אוכל, אז אנחנו רגילים לזה. בפועל זו הדרך הקשה ביותר, כל יום צריך להכין הכל מחדש, כל הפרעה היא הקטנה ביותר במהלך העבודה, עובד מתמחה או תקלה כלשהי ישבש את העבודה לחלוטין, אתה צריך להתמודד כל יום עם הלחצים שה לצוואר הבקבוק לא תהיה גמישות בשעות העבודה, תמיד נצטרך לבשל יותר שיספיק לכולם ולזרוק את מה שנשאר.
הצ'ילר הטוב ביותר
מקרר משב או בשפה מקצועית הצ'ילר הטוב ביותר הוא מקרר המסופק בגדלים ובגדלים שונים בהתאם לצרכים, שנועד למזער את זמן המזון בין 3 מעלות ל -70 מעלות, אותו טווח טמפרטורות בו חיידקים מתרבים. הדרישה של Best Chiller היא שהיא יכולה להוריד את טמפרטורת המזון ל -4 מעלות בגרעין תוך 90 דקות, מה שאומר למזער את חשיפת המזון לטמפרטורה שמגדילה את צמיחת החיידקים. משימה זו אינה קלה לביצוע. גודל הקומפרסור במקרר הראשון יהיה גדול פי 5 מאשר במקרר באותו הגודל שדורש יותר החלפות אוויר ופיזור קר מתוכנן יותר של מערכת הקירור.
רק תכנון הנדסי של מפעל מקצועי יכול לתת פתרונות נכונים. שמרו על טמפרטורת האוויר המסוחררת בכדי למנוע קיפאון מזון, אשר יפגע במרקמו במקום בו הטמפרטורה לא תרד בקצב הנדרש. העברת אוויר מהירה מדי או תכנון לקוי יגרמו להתייבשות מזון ולהידרדרות באיכות.
מה קורה לאוכל שעבר תהליך של בלסט צ'ילר?
מזון שהוצב לאחרונה נשמר במצב איכותי למשך שבוע. אתה לא יכול להבדיל בין אוכל שבושל באותו יום לבין אוכל ש"אחרון ושוקם "במשך שבוע. מה שקל יותר להתאושש ולהגיש הוא כמות האוכל הנדרשת מאשר לשמור על חום האוכל למשך ההגשה.
הכנת האוכל מחולקת לפעולות שונות בימים שונים, כל סוג אוכל יתבשל ביום השבוע תוך הקפדה על איכות מקסימלית ותהליכים מחויבים. כל סוג מזון יוחזר בכמות המתאימה וביום הנדרש בשבוע להיות זמין. חלק מהבליסטיקה מאפשרת גם הקפאה, מה שמאפשר לשמור על מוצרים מסוימים לתקופה ארוכה יותר.
ב- Best Chiller Professional תוכלו לטפל בכל סוגי האוכל, גם אוכל טרי וגם אוכל מבושל.