כל דוד שמש יכול לתפקד כדוד חשמל רגיל. בימים שבהם אין מספיק קרינת שמש כמו למשל בתקופת החורף, החימום של המים בתוך הדוד נעשה באמצעות גוף חימום חשמלי. אותו גוף חימום צורך כמובן חשמל ולכן משפיעה על התצרוכת הכללית של משק הבית.
בנוסף, תקנות החשמל מחייבות להקים בכל דירה מעגל נפרד לדוד לחימום מים. מומלץ להיעזר בחשמלאי מורשה כדי לבדוק אם הספק החימום של הדוד מתאים לגודל המעגל וכמובן לבחור דרכים לחסוך בהוצאות.
כך תחסכו בהוצאות החשמל
הנה למשל כמה טיפים שיכולים להבהיר את הקשר בין דוד שמש וצריכת החשמל ולסייע לכם בחיסכון השוטף:
א. קצרו את משך ההפעלה של הדוד – אין טעם להפעיל את הדוד לזמן ארוך יותר כי נפח המים בתוכו ממילא מוגבל. כמות המים שנצרכת בפועל היא למעשה זו שמכתיבה את משך זמן ההפעלה, היות והתרמוסטט מפסיק את פעולת גוף החימום כאשר המים מגיעים לטמפרטורה שאליה הוא מכוון. בכל מקרה, במקרה של חימום מים מעבר לכמות הנצרכת תתקרר השארית וייוצר בזבוז אנרגיה וכסף.
ב. תזמנו את הפעלת הדוד – ניתן לחסוך בצריכת החשמל גם כאשר מפעיל את גוף החימום של דוד שמש אם מתזמנים את הפעולה בצורה נכונה. מומלץ להפעיל את הדוד כמה שיותר קרוב למועד השימוש במים, כי כך ניתן להפחית את איבוד החום בדוד.
ג. כוונו את התרמוסטט לטמפרטורה מתאימה – כיוונון של התרמוסטט לטמפרטורה של 60 מעלות תמנע ממנו עבודה מאומצת ותחסוך עבורכם בהוצאות החשמל. את כוונון התרמוסטט יש לבצע בנוכחות אנשי מקצוע וחשמלאים מוסמכים, היות ומדובר בפעולה מורכבת ומסוכנת.
ד. הסירו אבנית אחת לתקופה מסוימת – הצטברות אבנית תופסת חלק מנפח הדוד ומאטה את קצב חימום המים. בנוסף, היא מגדילה את צריכת החשמל ויש לנקות את הדוד אחת לתקופה מסוימת.
לסיכום, דוד שמש משפיע על הוצאות החשמל כאשר קרינת השמש לא מספיקה לחימום של המים. כמו כן, הפעלת הדוד בשעות עמוסות יחד עם מכשירי חשמל נוספים עלולה לגרום עומס ונזק למערכת החשמל.