מרחב מוגן דירתי חייב להיות מצויד בדלת חזקה, עמידה ולפי התקן של מכון התקנים הישראלי. כמו כן, יש לוודא שירות מקצועי גם בכל מקרה של תיקון או החלפת הדלת וכדאי לבחור אותה על פי המפרט הטכני המלא המתואר על ידי היצרן
מרחב מוגן דירתי הוא חלק בלתי נפרד מסביבת החיים המודרנית בישראל. את הממ"ד אפשר לבנות בבניינים חדשים כדי לקבל טופס אישור אכלוס, מה שמכונה טופס 4, או להוסיף אותו לבתים קיימים ולדירות ישנות. בכל אחד מהמקרים האלה, על הקבלן להכיר את המפרט המלא של ממ"ד ולהקפיד עליו. כמו כן, הוא צריך לקחת בחשבון את המאפיינים המיוחדים של הדלת.
הדלת היא כמובן חלק בלתי נפרד מהמרחב המוגן הדירתי, חשוב כי דלתות ממ"ד עומדות בתקן הישראלי. בלי דלת חזקה, כבדה, עמידה ואמינה לא ניתן לסמוך על הממ"ד או לעמוד בתקן של מכון התקנים הישראלי. מצד שני, דלת הממ"ד היא גם חלק מהבית – לכן לגיטימי לדרוש שהיא תהיה נוחה לתפעול ואף מעוצבת ודקורטיבית. כאן בדיוק נכנסים לתמונה בעלי מקצוע שמתמחים בדלתות ממ"ד ומכירים אותן.
מה המאפיינים של דלת ממ"ד?
לא משנה אם מעורבים בפרויקט של בניית בית חדש או משפצים דירה קיימת עם מרחב מוגן דירתי, כדאי להכיר את המאפיינים המיוחדים של הדלת. הנה כמה מהם:
-
גודל תקני
מכון התקנים הישראלי קובע שהגודל התקני של דלת ממ"ד הוא רוחב של 70-80 ס"מ וגובה של 200 ס"מ. גודל כזה מאפשר לאטום באופן הרמטי את הממ"ד ואמור לייצר שכבת הגנה מפני סוגים שונים של איומים. בלי דלת תקנית הממ"ד לא יכול לקבל אישור טופס 4, מה שאומר שלא ניתן גם לאכלס את המבנה.
-
סוג המתכת
דלת ממ"ד חייבת להיות מורכבת ממתכות שונות. לפי התקן, אפשר להרכיב אותה מברזל או פלדה. הברזל והפלדה הופכים את הדלת לכבדה מאוד, אבל המתכות גם מאפשרות לממ"ד לספק הגנה מפני רסיסים והדף.
-
עם או בלי דלת חיצונית רגילה
הדור החדש של דלתות ממ"ד מאפשר להתקין דלת חיצונית רגילה. בחירה בין דלת ממ"ד עם או בלי דלת חיצונית רגילה היא פונקציה של העדפות אסתטיות ותקציב. אם לדוגמא חדר הממ"ד נמצא באזור מרכזי של הבית, יכול להיות שעדיף לשדך לדלת הממוגנת גם דלת רגילה ולעצב אותה לפי הטעם האישי בלבד.
-
שכבת גומי
אי אפשר לדבר על המאפיינים המיוחדים של דלתות ממ"ד בלי להזכיר את זה שהן חייבות להיות אטומות עם שכבת גומי. ברוב המקרים, בלאי ושחיקה של שכבת הגומי גורמים לתקלות הנפוצות בדלתות ממ"ד. אם לדוגמא הגומי יוצא מהמסילה, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לסגור לגמרי את הדלת. מנגד, החדשות הטובות הן שניתן להחליף את הגומי גם בצורה עצמאית.
מתי יוצרים קשר עם בעלי מקצוע לגבי דלתות ממ"ד?
דלתות ממ"ד מאוד נפוצות בישראל ולכן חשוב לדעת מתי רלוונטי ליצור קשר עם בעלי מקצוע שמתמחים בהן. קודם כל, אפשר לפנות לחברה מקצועית בכל מקרה שבו מעוניינים לקצר דלת ממ"ד. אם למשל התנאים בבית השתנו כי החלפנו ריצוף, צריך לקצר את הדלת ולעשות את זה באופן קפדני על מנת לאפשר לה להמשיך להיסגר באופן הרמטי.
שנית, יכול להיות שיהיה מקום ליצור קשר עם בעלי מקצוע כדי לתקן דלת ישנה או על מנת להחליף אותה. גם במקרים כאלה, יש לוודא שמדובר על חברה מנוסה שעובדת לפי הנחיות של מכון התקנים ומתחייבת לעמוד בהן ובלוח הזמנים.