מהי בדיוק תרומת ביציות, ובאילו מצבים נשים פונות לאפשרות שכזו?
בעיות פריון הן מצב לא פשוט כלל וכלל עבור זוגות שסובלים מהם, וספציפית עבור נשים שלא מצליחות להיכנס להיריון מהביציות שלהן עצמן. המצב בו זוג יפנה לאפשרות של תרומת ביציות הוא מצב בו לא מצליחים להיכנס להיריון באופן טבעי, וזאת למרות שהאישה יכולה לשאת תינוק ברחמה – משום שהביציות שלה אינן פורות דיין. כאשר האישה לא יכולה לייצר ביציות איכותיות בעצמה, ניתן לבצע הפריה חוץ גופית באמצעות תאי זרע של האב, ובאמצעות ביציות שמגיעות דרך תרומה חיצונית של אישה שמשמשת כצד שלישי. לאחר מספר ימים, כמו כל הפריה חוץ גופית אחרת, מוחזרת הביצית המופרית לרחם של האם שמקבלת את התרומה, שמתחילה למעשה היריון רגיל. מצב זה נותן פתרון רפואי אלגנטי למצה שבמשך שנים לא היה לו מענה, ולאחר מאבק ציבורי ארוך שנים, הוסדרה תרומת הביציות בישראל בחוק, במסגרת חוק תרומת ביציות שעבר בשנת 2010.
מה אומר החוק הישראלי על תרומת ביציות? מה החוק מתיר ומה הוא אוסר?
החוק הישראלי מכתיב הרבה מאוד הנחיות והגבלות בכל מה שנוגע לתרומת ביציות ולקבלתן. ראשית, חוק תרומת ביציות קובע מי יכולים לקבל את התרומה ומי יכולות לתת אותה: את התרומה יכולה לקבל אישה בגילאים 18 עד 54, שלא יכולה להתעבר בתנאים טבעיים מהביציות שלה עצמה. התורמת חייבת להיות אישה בגילאים 21 עד 35, כאשר כל אישה שמעוניינת לתרום ביציות יכולה לעשות זאת עד שלוש פעמים במהלך חייה, כאשר עוברים לפחות שלושה חודשים בין תרומה לתרומה, וכי המדינה תשלם פיצוי כספי לאישה התורמת בשל שאיבת הביציות. בנוסף החוק גם קובע כמובן שהאם שמקבלת את התרומה היא האם של התינוק לכל דבר ועניין. ישנן הנחיות נוספות אותן מכתיב החוק – על שני הצדדים להישאר אנונימיים לחלוטין אחד לשני לכל אורך התהליך, התורמת והנתרמת צריכות להיות בנות אותה הדת בכדי למנוע בעיות הלכתיות, ישנו מאגר המפקח על ילדים שנולדו מתרומת ביציות ועל התרומות עצמן, וכן מוסדרים נושאי איסור הסחר בביציות ותרומה של ביציות למטרות מחקר. החוק המפורט מכתיב בצורה ברורה מאוד כיצד התהליך צריך להתבצע ומה אסור ומותר בו, וכדאי גם להכיר את ההבדלים בינו לבין חוקים אחרים בעולם.
מה ההבדל בין החוק הישראלי הנוגע לתרומת ביציות לבין חוקים דומים בעולם?
חוק תרומת ביציות אמנם מכתיב את התנאים בהם התרומה יכולה להתבצע, אך הוא גם יוצר תהליך שיכול להיות מסורבל למדי ושבכל מקרה לוקח לא מעט זמן. עבור זוגות שמעוניינים להחיש את התהליך הזה, ישנן אפשרויות של תרומת ביציות בחו"ל תחת חוקים של מדינות שמקלות על התהליך יותר. בהקשר זה בולטות שתי מדינות כדוגמה – אוקראינה וגאורגיה, כאשר בשתי המדינות האלה אמנם ישנו פיקוח על מי יכולה לתרום ביציות ועל הביצוע הנכון של התהליך, אך החוק מתיר לעשות זאת בצורה מהירה ויעילה בהרבה, נחסכים מנגנונים ביורוקרטיים רבים, אין חשיבות למאפיינים כמו הדת של התורמת או הנתרמת, וניתן להתחיל ולבצע את התהליך במהירות.
למה כדאי לכם לפנות ל Surrogacy כשאתם פונים להליך הרגיש של תרומת ביציות?
- Surrogacy מתמחים בכל הנוגע לפונדקאות לתרומת ביציות בפרט.
- מבצעים הליכי תרומת ביציות בצורה מדויקת וחוקית בהתאם לחוק תרומת ביציות.
- מספקים מענה גם לתרומת ביציות בחו"ל בהתאם לחוקים המקומיים ולצרכי ההורים.
- מלווים את ההורים הנתרמים לאורך כל תהליך ההפריה החוץ גופית עד הלידה.
- עובדים באחוזי הצלחה גבוהים ובתהליך מכבד, מהיר ויעיל.