הידעתם מהו הקנס שמשלמים עבור זיהום מי מאגר?
החוק בישראל קובע כל כמה זמן יש לבצע ניקוי מאגרי מים המשמשים לשתייה, לשעת חירום או לפעילויות כיבוי אש. לפי החוק יש לבצע את עבודות הניקוי אחת לשנה ובאופן יסודי. ביצוע הניקיון גם חיוני לצורך קבלת טופס 4 לאכלוס מבנים חדשים. תקנות משרד הבריאות ומשרד הפנים מטילות סנקציות חמורות על עבריינים שלא מבצעים את הניקוי, או לחילופין מזהמים מאגרי מים קיימים.
לקריאה בנושא טיהור מים היכנסו>>
בית משפט השלום בנצרת הטיל לאחרונה קנס של 42,500 שקלים על שני פועלים שהורשעו בזיהום מי הכנרת. הזיהום עצמו התרחש לפני ארבע שנים, אך בתום דיונים רבים הוחלט למצות עם האשמים את הדין. זו דוגמא מצוינת לחשיבות שמייחסת המדינה לנושא של ניקוי מאגרי מים. שני הפועלים שעמדו למשפט נשכרו לבצע עבודות בכנרת, אך השתמשו במחפרון וזיהמו את המים בשמן. המשרד להגנת הסביבה הגיש נגדם כתב אישום חמור בגין זיהום הקרקע והמים ורק עסקת טיעון הצילה אותם מסנקציות חמורות יותר.
טיהור מים – כיצד מבצעים ניקוי מאגרי מים?
מי שרוצה למנוע את עוגמת הנפש ולהקפיד על הוראות החוק חייב לדאוג לניקוי מאגרי מים. הניקוי מתבצע על ידי חברות מקצועיות המכירות את התחום ומחזיקות בארגז הכלים המתאים. בנוסף, תמיד ניתן לשלב בין עבודות ניקוי למאגרים מזוהמים לבין חיטוי מאגרי מים ופתרונות איטום כגון:
- רישות של צנרת הגלישה
- איטום בפני נזילות
- החלפה או שיפוץ של מכלי מים מפלסטיק
- שטיפה וניקוי של פנים המאגר במי רשת
- ניקוי המאגר בלחץ מים גבוה
- הורקת מים ומשקעים דרך צינור ניקוז או שאיבה
זיהום של מי שתייה גורר נזקים בלתי הפיכים. הוא פוגע בסביבה ומסכן את הציבור הרחב. סכנת מי שתיית מים ממאגר לא מטופל כוללת מחלות הקשורות לתחלואה כרונית, סוכרת, סרטן המעי הגס, טפילי מעיים וגם מחלות עור, מחלות מין ועוד. יחד עם זאת, הנושא של ניקוי הרבה פחות מסובך מכפי שנהוג לחשוב. כל מה שצריך לעשות הוא ליצור קשר במהירות עם אנשי המקצוע הנכונים.