עומק הקידוח, סוג הציוד, היקף העבודה וסוג הקרקע הם כולם פרמטרים שמשפיעים על המחיר של קידוח כלונסאות. עם זאת, אפשר להצביע על טווח מחירים מקובל בענף ולהשתמש בו כדי להשוות בין החברות השונות
מצד אחד, המחיר הוא ממש לא השיקול החשוב ביותר. יותר חשוב למשל שהקידוח יהיה איכותי, שהבנייה תהיה בטיחותית ושכל התשתית תהיה יציבה. מצד שני, אין סיבה לחרוג מתוך מסגרת התקציב אם לא חייבים. לכן חשוב להכיר את ההבדלים בין המחירים השונים של הקידוחים ולנסות להבין מה משפיע עליהם.
הפקטור העיקרי שמשפיע על המחיר של קידוח כלונסאות הוא כמובן העומק. ככל שקודחים יותר לעומק, כך הפרויקט ידרוש מעורבות של בעלי מקצוע מיומנים יותר ויחייב השקעה של זמן ומשאבים. אז כאשר מגיעים אל בעלי מקצוע על מנת להתייעץ איתם לגבי המחיר המשוער של קידוח כלונסאות, חשוב לעשות את זה רק אחרי שאוספים מידע מסודר לגבי העומק המבוקש.
מה עוד משפיע על המחיר?
אבל עומק הקידוח הוא ממש לא הפקטור היחיד שמשפיע על המחיר שלו. הנה למשל עוד כמה שיקולים כאלה ומה שאפשר ללמוד מתוכם:
א. סוג הציוד – לא כל קידוח כלונסאות מבצעים עם אותו ציוד. את הציוד בוחרים לפי שיקולים מקצועיים שונים ותוך תיאום מראש מול הלקוח. מבחינת הלקוח, הדבר החשוב הוא לוודא שאכן משתמשים בציוד הכי מקצועי כדי להשיג את המטרות הכי טובות.
ב. היקף העבודה – קידוח אפשר לבצע לעומק של מטרים בודדים או לעומק של עשרות מטרים ומעלה. בשביל לקדוח לעומק, צריך לבצע המון התאמות מסביב לתשתית וכדי להבטיח את הבטיחות של העובדים. כל זה משפיע כמובן על היקף העבודה, מה שמשפיע בתורו על המחיר.
ד. סוג הקרקע – אף בעל מקצוע רציני לא יכול לתמחר את העלות המשוערת בלי להביא בחשבון את סוג הקרקע. לפי סוג הקרקע משערים כמה יעלה לבצע את הפעולה, כמה זמן זה ייקח ואיזה השלכות יהיו לזה על המבנה או מה שמתרחש לידו. בשביל לבדוק את סוג הקרקע, מגיעים אל השטח עם הציוד המתאים ומייצרים דוח מצב מדויק.
טווח מחירים מקובל עבור
החדשות הטובות הן שאפשר בכל זאת להצביע על כמה מחירים מקובלים עבור שירות בסיסי. כך לדוגמא קידוח כלונסאות בקוטר 40 ס"מ בקדיחה יבשה ובעומק מרבי של 10 מטר יעלה 60-70 ש"ח לכלונס, כולל הכנסת ברזל הזיון ועבודות היציקה של הבטון. לשם השוואה, קידוח בקוטר של 50 ס"מ בתנאים דומים יעלה 70-80 ש"ח לכלונס וקידוח כלונסאות בקוטר 60-70 ס"מ כבר יגיע למחיר של 70-90 ש"ח לכלונס.
פערי מחירים אחרים אפשר לזהות עם קידוח כלונסאות באמצעות מקדח וידיה ומקדחים מסוג 350 או 250 M, כי התעריף הוא לשעת עבודה ולא לכלונס. אם רוצים לבצע פרויקט כזה עבור קידוח בקדיחה יבשה ולשקלל את בלאי המקדחים, צריך להיערך להוצאה כספית של 1,350-1,500 ש"ח לשעה.
איך בוחרים שירות של קידוח כלונסאות?
המחיר אמור להיות כאמור רק חלק מתוך מערכת שיקולים רחבה יותר שמשפיעה על האופן שבו מבצעים את הפעולה. בשביל שהקידוח הזה יגיע אל היעד וימלא את תפקידו, מאוד חשוב שהוא יוכיח את עצמו וכדאי למשל לבחור שירות אמין של חברה מיומנת ומנוסה.
בהצלחה 🙂