כולנו מציינים את המדבר הגדול של ישראל, את המרחב האורבני שמאפיין את מרכזה ואת הנופים המוריקים וההרריים שבצפונה, אך מעטים מאיתנו נוהגים לציין גם את רצועת החוף שמאפיינת את כל הגבול המערבי, כחלק בלתי נפרד מן הנוף היפהפה של ישראל. אולי כיוון שהים הוא מובן מאליו עבורנו ואולי כיוון שאיננו רואים בו כחלק מהארץ עצמה. אך חשוב לזכור כי המים הטריטוריאליים שלנו מאפשרים לנו ליהנות מנופים ייחודיים ומרשימים – לראות את ישראל מתוך הצד המערבי. רצועת חוף מוזהבת, נוף של מטרופולין גדוש בגורדי שחקים, נופים הרריים מדהימים בזכות הר הכרמל הנושק אל היום ונוף מדברי ככל שמדרימים. אז כיצד כל זה משתלב עם לימודים?
ללמוד להפליג בשביל עצמך
רבים רואים בהשטת יאכטות כמעין תחביב ששמור או לעשירים או למי שרוצה לעבוד בתחום. אך חשוב לדעת כי כיום ישנה תעשייה שלמה המאפשרת להשכיר יאכטה לימי הולדת, לערבי חברה ולפעמים סתם בשביל יום כיף עם כל המשפחה. מועדוני שיט שכאלו יכולים לספק גם נהג, אך אם אתם תחזיקו ברישיון המתאים בכפוף לחוק בישראל, אז הרי שתוכלו אתם להפליג אל האופק וליהנות משיט רגוע ומנותק מכל השגרה היומיומית בלב הים.
אז כיצד מתחילים? ובכן, יאכטה וכל כלי שיט מצריכים רישיון החל מאופנוע ים ועד לספינות. כמובן שאופיים של הרישיונות שונה בדרגתם, אך הנוהל הוא שגרתי ורגיל – אתם רוצים לשוט? תצטרכו לקבל רישיון לשם כך. קבלת הרישיון כפופה במעבר מבחנים שונים הבודקים את מידת המיומנות בהשטת כלי שיט, בחוקים הימיים השונים ובידע הטכני הכללי של כלי השיט. את הנושאים הללו ניתן ללמוד במסגרת קורס משיט 30 כאשר הרישיון מתיר לבעליו להשיט את כלי השיט בגודל של עד 24 מטרים לאורך החופים הטריטוריאליים שמהם יצאה היאכטה. רישיון 40 מאפשר השטת יאכטה לצורך קבלת שכר ורישיון 60 מתיר לבעליו להשיט יאכטה במים בינלאומיים ומשם לעשות טיול חובק עולם.
האם זה מתאים לכל אחד?
אם אין לכם מחלת ים ובריאותכם תקינה, אז הרי שתכנית לימודים שכזו בהחלט עשויה להתאים לכם. חשוב לדעת כי אין מדובר בלימודים קלים וכאן אתם לומדים כיצד להשיט כלי מורכב ויוקרתי בלב הים. חשוב לזכור כי אלו לימודים לכל דבר ועניין הכוללים מטלות שונות, בחינות תיאורטיות ומעשיות ושלל תרגולים שוטפים. המטרה היא לא רק שתוכלו לעבור בהצלחה את בחינות משרד התחבורה, אלא שתדעו כיצד להשיט את כלי השיט בביטחון גמור ובידיעה כי תדעו להגיב לכל אתגר ובעיה.