בשנים האחרונות אנחנו עדים לנשים רבות שסובלות מבעיות פוריות שונות. כתוצאה מכך, קיימות גם לא מעט שיטות שמאפשרות לנו להתמודד עם חלק מהקשיים הללו. אחת מהשיטות הנפוצות ביותר בתחום זו שיטה של החזרת עוברים קפואים. חיפשתם תשובות לשאלות מה כולל תהליך ומתי הוא יכול להוות פתרון נכון? עיינו במאמר שלפניכם.
מה זה בדיוק אומר תהליך החזרת של עוברים מוקפאים?
לא אחת קורה שנשים עוברות טיפולי פוריות שונים שלא צולחים, כמו למשל, שאיבת ביציות, הפריית עוברים והחדרתם עם סיום התהליך. במסגרת תהליך כזה נוצרים לא פעם עוברים רבים, וחלק מהם מועברים להקפאה במידה והאישה מעוניינת בכך. היתרון ברור, שכן כעת האישה תרצה שוב לנסות להרות, היא לא תצטרך לעבור מסע שלם נוסף של הורמונים, מעקב ביוץ וכדומה. במקרה כזה היא תוכל להשתמש באותם עוברים שהוקפאו מבעוד מועד.
למה תהליך החזרת עוברים מוקפאים זוכה להתעניינות רבה?
זה לא קורה במקרה, שכן תהליך החזרת עוברים מוקפאים כולל לא מעט יתרונות. מעבר ליתרון שהוזכר לעיל, שכולל את העובדה שהאישה לא תצטרך לעבור מסלול נוסף של הורמונים מלאכותיים שיוחדרו לגופה, סיכוי ההיריון גם גדלים. אם ננסה לעשות השוואה בין תהליך החזרת עוברים מוקפאים ובין הזרעה רגילה, הרי שכאשר העובר הקפוא מוחדר הסיכוי להרות גדול פי כמה. אפשר גם להבין מדוע: שכן מה שמוחדר לגוף האישה הוא כבר עובר, כלומר זרע שכבר פגש את הביצית והפרה אותה. לעומת זאת, במקרה של הזרעה רגילה, התהליך שונה שכן הזרע אומנם מוחדר לגוף האישה, אך הוא יוצא למסע שבסיומו יצטרך לחדור אל הביצית ולהפרות אותה.
איך מבצעים בפועל תהליך החזרת עוברים מוקפאים?
חשוב לדעת שכאשר מדברים על תהליך החזרת עוברים מוקפאים מדברים על תהליך שכולל מספר שלבים שונים. אומנם זה נכון שאין כאן צורך לעבור שוב את התהליך של נטילת הורמונים ושאיבת ביציות, כי קיימים כבר עוברים שהוקפאו בסבב הטיפולים הקודם, אך גם כאן ישנם מספר שלבים. את החזרת העוברים עצמה עושים בעזרת צינורית דקה ועדינה ביותר אשר מוחדרת אל חלל הרחם, כאשר התהליך כולו מלווה באולטרסאונד. המטרה של האולטרסאונד ברורה: לעקוב ולוודא שהכול מתבצע בצורה תקינה ושאכן מהצינורית הדקה משוחררים העוברים אל המקום הנכון.
מה קורה אחרי התהליך?
אחרי תהליך החזרת עוברים מוקפאים רצוי לנוח בין שעה לשעתיים, שכן גם אם התהליך מתבצע היום באופן שגרתי בארץ ובעולם, זו עדיין חדירה לגוף האישה. המטרה של המנוחה היא לתת לגוף להירגע מעט מהתהליך, ובנוסף, בצורה כזאת העובר המוקפא יוכל להשתרש בקלות רבה יותר ברחם. יחד עם זאת, אחרי המנוחה הקצרה הזאת האישה בהחלט יכולה לחזור לפעילות מלאה. יש נשים שמדווחות על תחושות שונות אחרי תהליך החזרת עוברים מוקפאים, כמו למשל: כאבים שמזכירים כאבי מחזור, דימומים, נפיחות וכדומה. כמובן שצריך להיות ערים לעניין, שכן במידה והתחושות מוגברות מידי או, שחלילה, ישנו דימום חזק, יש לגשת לרופא המטפל. יש נשים שמדווחות על תחושות אחרות כמו בחילות, הקאות ואף שלשולים, כך שכל אישה מגיבה בצורה מעט שונה לתהליך כולו. את הבדיקה לגילוי היריון יש לבצע כ11 ימים אחרי תהליך החזרת העוברים הקפואים. מדובר, כמובן, על בדיקת דם שמטרתה לזהות את הימצאותו של הורמון HCG. חשוב לדעת: גם במידה של גילוי היריון אחרי 11 יום יש לבצע כל יומיים בדיקת דם, וזאת כדי לראות שאכן ההיריון מתפתח בצורה תקינה ושערכי ההורמון HCG מכפילים את עצמם.