בואו נודה על האמת, האינטרנט הפך אותנו לקצת יותר מפונקים. שלא כמו ההורים והסבים שלנו, לנו אין כוח והחשק להתרחץ, ללבוש איזה בגד יפה, להתניע את הרכב ולנסוע למסעדה כדי ליהנות מאוכל טוב עם חברים באווירה קצת שונה. אנחנו מעדיפים לשבת בבית, עם הבגדים שלבשנו בבוקר (אם זכרנו להחליף את הפיג'מה לבגדים ייצוגיים יותר, כמובן), להמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים, להישאר בבית מול המסך (הגדול והקטן), למשל, ולהזמין שירותי משלוחים של אוכל ישירות אלינו הביתה. ועם הטכנולוגיה שקיימת כיום, מה הפלא בכלל?
הטכנולוגיה כל כך התקדמה (ועדיין מתקדמת) והיא הפכה את הכול לכל יעיל. והתוצאה? אנחנו רוצים ומצפים שהכול יהיה במרחק לחיצת כפתור, לא משנה אם מדובר בשירותי משלוחי אוכל או בשירותי ביטוח או בנקאות. תהליכים אלו לצד השימוש ההולך וגובר במכשירי הטלפון החכמים תרמו לגידול מרשים בתעשיית המשלוחים וזה קורה בכל העולם, לא רק אצלנו בישראל הקטנטונת.
אחד מהענפים הנמצאים בצמיחה הגדולה ביותר הוא תעשיית האוכל, כאמור. אנחנו, הרי, לא יכולים לחיות ללא מזון ומאחר ומדובר בצורך שדורש סיפוק מיידי תעשיית משלוחי המזון המוכן משגשגת וכובשת עוד ועוד גולשים.
פעם, לפני עידן המידע והטכנולוגיה, אנשים נהגו להתקשר למסעדה שממנה רצו להזמין משלוחי אוכל כדי לבצע את הפעולה. היום, תודות לאפליקציות המתקדמות, אנשים יכולים להזמין משלוחי מזון לאן שהם רוצים ומתי שהם רוצים וכל זאת בלחיצת כפתור.
סוגי אפליקציות של משלוחי אוכל
תעשיית משלוחי האוכל גדלה בקצב מסחרר ועסקים שמצטרפים למהפכת המשלוחים יכולים "להדפיס כסף" בכמויות בלתי נתפסות. וזה לא מאוד מפתיע אם מכירים את הנתונים. על פי סקר שנערך לאחרונה עולה כי לכ – 25% מבעלי הסמארטפונים יש לפחות אפליקציה אחת שקשורה לעולם המסעדנות והאוכל הקנוי בטלפון החכם שלהם (תבדקו מה קורה אצלכם, האם גם לכם יש כזו אפליקציה בטלפון החכם? כנראה שכן, לפחות אחת). עם זאת, חשוב להבין שיש סוגים שונים של אפליקציות משלוחים, לכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה וכדי לתפעל כל אחת מהן נדרשת תוכנה שונה.
- אפליקציות משלוחים של מסעדות מסוימות. סוג זה של אפליקציות הוא די רווח: מסעדה מחליטה לשדרג את שירותי המשלוחים שלה ולהשיק אפליקציה ייחודית שבאמצעותה לקוחות יכולים לראות את התפריט, את המחירים, להוסיף תוספות, לעקוב אחר ההזמנה, התקדמות השליח וכמובן שהלקוח משלם גם דרך האפליקציה ויכול לראות את היסטוריית ההזמנות שלו.
- אפליקציית פורטלי משלוחים. אפליקציות מן הסוג הזה קיימות כבר לפחות 15 שנים והן לא מבוססות על שירותי משלוחים פר-סה. כל מה שהן עושות זה בעצם לקבל את ההזמנה מהלקוח ולקשר את ההזמנה שלו למסעדות שמציעות בעצמן שירותי משלוחים. הפורטלים האלו מאפשרים ללקוח לראות מספר רב של תפריטים ממספר רב של מסעדות, שפים וכו', להשוות מחירים ומנות, לשלם דרך האתר, לבחון היסטוריית הזמנות ועוד.
- אפליקציית משלוחי אוכל ממגוון מסעדות. זה סוג חדש יחסית של אפליקציות ואפשר לומר שהן איתנו כבר משנת 2013. המטרה של אפליקציות אלו היא להציע שירותי משלוחים ממסעדות שבדרך כלל לא ערוכות או מציעות שירותי משלוחים בעצמן. הרעיון שעומד מאחורי אפליקציות אלו היא שלקוחות יוכלו ליהנות מן האוכל שמגיע ממסעדות שאין להן מערך משלוחים, מבלי לגשת פיזית למסעדה עצמה.
כל כך הרבה סוגים של אפליקציות למשלוחי אוכל וכל כך הרבה אפשרויות פתוחות בפנינו היום. זה בהחלט יכול להסביר מדוע אנחנו, הגולשים, מעדיפים היום לשבת בבית או במקום העבודה ולהמתין בסבלנות עד שהאוכל יגיע אל סף דלתנו. כל אלו הן אפשרויות שלא היו בנמצא לפני 20 שנה. אז מה הפלא שאנחנו מעדיפים היום אפליקציות משלוחים.