המצאת המתכונים היא ללא ספק אחת מאבני הדרך בהתפתחות החברה האנושית. חשבו על זה, בלי אותם אנשים, שלא רק הקדישו את עצמם למחקר וניסוי של שילובי מזון שונים בתנאים שונים וטמפרטורות שונות אלא גם טרחו לכתוב ולתעד הכל באופן הברור והמדויק ביותר – היה לנו לא קל בכלל לדאוג לעצמנו ולמשפחתנו לארוחות בריאות, מזינות וכן, גם מהנות.
סביר מאוד להניח שחלק מכם עכשיו אומר לעצמו "אפשר לחשוב, זה לא שהם המציאו את הגלגל" ועל זה אני רוצה לומר, שכל המצאה כבודה במקומה מונח. חשיבות הדברים "הקטנים" לא נופלת מחשיבות הדברים "הגדולים" משום שאנו זקוקים גם לאלה וגם לאלה כדי לשרוד, להתפתח ולחיות בשמחה והנאה. וזה גם בכלל לא קל ויודע זאת מי שניסה – להכין מתכון שוב ושוב ושוב עד שמגיעים לרמה האופטימלית ולתעד כל פעם מחדש מה השתנה עד שמתקבל המתכון המנצח והמדויק ביותר, זה עסק די מורכב ולעתים גם מייגע וסיזיפי.
כמובן שלא לכל המנות צריך מתכונים (טוב, לפחות עבור מרבית האנשים. חייבת להודות שיצא לי להתקל באנשים שהיו צריכים הוראות לשם הכנת חביתה) וישנן המנות הבסיסיות שאנחנו יכולים אפילו לנחש כיצד להכין או לאלתר בעזרת היגיון בריא. עם זאת, גיוון וארוחות מורכבות (גם מבחינה תזונתית, למשל – השילוב של פיתה וחומוס או אורז עם עדשים שאתם מכירים כמג'דרה, מאוד חיוניים לגופנו משום שיוצרים חלבון שלם) – הם משהו שחשוב שיהיה חלק מהיום יום שלנו. ולשם כך יש כבר הרבה יותר אנשים ששמחים להכוונה ולטיפים שיעזרו להם לעשות סדר בין כל המרכיבים, להשיג את התוצאה הכי טעימה ולהבין איזה מזונות משתלבים הכי מוצלח ומזין יחד.
המתכונים האהובים עליי הם דווקא משהו שם באמצע – לא המורכבים והמסובכים מדי למנות שאכן אין שום סיכוי שבעולם שהייתי מצליחה להכין ללא הוראות מדויקות וברורות, אבל גם לא מתכונים קלים להגחיך בסגנון של "קחו סכין, שוקולד למריחה, טבלו בצנצנת, הוציאו כמות גדושה ומרחו על פרוסת לחם בכמות נדיבה". כי בחיי שיצא לי להתקל גם בכאלה.
הסיבה שאני אוהבת מתכונים ברמת קושי בינונית-סבירה, איפשהו שם באמצע המאוזן, זה דווקא משום שבהם יש קצת מקום לאלתר, לתת דרור ליצירתיות, להחליף מרכיבים פה ושם כראות עיניי והעדפותיי האישיות, האידיאולוגיות והבריאותיות. כשמתכונים מורכבים ומסובכים מדי, אין הרבה סיכוי להצליח בכך וכשהם קלים מדי, ובכן, לא בטוחה שהייתי קוראת לזה מתכון אפילו.
כך או כך, מתכונים הם אחד הדברים הנהדרים שיש לנו כיום בחברה האנושית, משום שמעבר להיותם רק הוראות ושיטות להכנת מנות שאנחנו אוהבים ונהנים מהן, יש בזה משהו מאוד סוציאלי ומשתף וחברי. עצם העובדה שאני עמלה על מתכון ומתעדת אותו, לא אומר שאני בהכרח חייבת לחלוק אותו עם אחרים. עם זאת, מתכונים הפכו להיות נושא שיחה כיפי ולגיטימי לכל מקום ושעה ואנשים מחליפים מתכונים ורשמים עליהם יותר ויותר עם השנים, פנים מול פנים ברשתות החברתיות ובאתרים השונים.