בניגוד למדינות רבות אחרות, פונדקאות בארץ מותרת ומוסדרת בחוק
יש לא מעט מקומות ומדינות ברחבי העולם, בהם פונדקאות היא אסורה על פי חוק, ובהם לזוג שלא מצליח להביא ילדים לעולם באופן טבעי אין מענה מתאים – בין אם מסיבות דתיות ובין אם מכל סיבה אחרת. בנוסף, ישנם גם לא מעט מקומות בהם הפונדקאות אינה מוסדרת בחוק כלל, מה שמותיר את התחום פרוץ ומסוכן מבחינה אישית ורפואית. ואילו בארץ שלנו – פונדקאות היא לא רק מותרת, אלא שהיא גם מוסדרת בחוק היטב וברור כיצד יש לבצע את התהליך הזה ומי יכול לבצע אותו, כך שמדובר בחקיקה מתקדמת ביותר. עם זאת, לא כל מי שמעוניין בכך יכול להתחיל בתהליכי פונדקאות בארץ, וצריך להכיר היטב את התנאים והחוקים בהם הדבר יכול להתבצע, ואת המסגרת הנכונה מבחינה רפואית, כלכלית ואישית לבצע תהליך שכזה. אצלנו ב Surrogacy מלווים את ההורים המיועדים ואת האם הפונדקאית לאורך כל התהליך משלב ההיכרות וההסכם בין הצדדים, דרך ההפריה ועד ההיריון והלידה – וכעת נכיר את התהליך הזה קצת יותר טוב.
כל מה שאתם צריכים לדעת על פונדקאות לפי החוק הישראלי
החוק הישראלי מתיר לזוגות הטרוסקסואליים (כיום הפונדקאות להורים חד מיניים בישראל עדיין אסורה), שהם נשואים או בהסכם של חיים משותפים (ידועים בציבור), להביא ילדים לעולם דרך אם פונדקאית. תהליך זה מתבצע רק אם שני הצדדים עומדים בתנאים שמוכתבים על ידי החוק הישראלי. ההורים המיועדים צריכים להיות בריאים, בעלי עד שני ילדים, ובטווח גילאים מסוים, ואילו האם הפונדקאית צריכה להיות בגילאים 22-38, בריאה בנפשה ובגופה, עם ילד אחד לפחות משלה, שלא עברה יותר משלוש לידות ושלא עברה משבר משמעותי בחייה בשנים האחרונות. החוקים הללו נועדו להגן הן על ההורים המיועדים שמבצעים את התהליך בצורה הבטוחה והבריאה ביותר, הן על האם הפונדקאית עצמה וכמובן שגם על הילודים. מבחינה כלכלית, המחיר של פונדקאות בארץ הוא לא מבוטל, ובנוסף לכך מותר בארץ לשלם שכר לאם הפונדקאית מעבר להוצאות הטיפולים וההיריון השונות, אם כי השכר הזה מוגבל בכדי למנוע מצב של ניצול כלכלי של אימהות פונדקאיות.
כשבוחרים בפונדקאות בישראל, צריך לדעת כיצד לעשות זאת נכון
הצעדים הראשונים שצריך לבצע בכדי להוציא לפועל תהליך של פונדקאות בארץ הם לא מועטים ולא פשוטים – יש לאתר אם פונדקאית שעומדת בקריטריונים, יש לנסח הסכם פונדקאות שייחתם בין שני הצדדים, שמסדיר את ההליך מבחינה חוקית, כלכלית ועוד, ויש לעבור ועדה של משרד הבריאות, המורכבת מאנשי מקצוע ודת בתחומים שונים, המאשרת את תחילת התהליך. רק לאחר מכן מתחילים עם ההפריה, המבוססת על הזרע של האב והביצית של האם, או על תרומת ביצית אנונימית של צד שלישי, ובכל מקרה לא על האם הפונדקאית עצמה. לאחר קליטת הביצית המופרית ברחם האם הפונדקאית, מתחיל ההיריון המלווה רפואית ואישית באופן צמוד, בכדי להבטיח את הבריאות הגופנית של האם הפונדקאית והעובר וכן את הבריאות הנפשית והאישית של שני הצדדים בהסכם. לאחר הלידה, נמסר הילד להורים המיועדים ומוסדר מעמדו החוקי כילד שלהם לכל דבר ועניין בהתאם להסכם. אלו הם שלבי התהליך, ובכדי להוציא את כולם לפועל בצורה המקצועית ביותר יש לפנות לסוכנות שמתמחה בתחום – Surrogacy.
פונדקאות זה Surrogacy, ויש לכך סיבות טובות:
- איתור אופטימלי של האם הפונדקאית המתאימה ביותר להורים.
- הכנה לוועדה של משרד הבריאות וסיוע חוקי ומשפטי לאורך התהליך.
- ביצוע ההליך הרפואי כולו בצורה המקצועית ביותר, מהבדיקות דרך ההפריה ועד הלידה.
- טיפול בתהליכים החוקיים והביורוקרטיים הנחוצים במהלך ובסוף תהליך הפונדקאות בארץ.