פונדקאות היא תהליך לא פשוט, אבל חשוב מאין כמותו
אם אתם עומדים בפני הליך פונדקאות, ורוצים לבצע אותו על הצד הטוב ביותר מכל בחינה, אתם צריכים להכיר את הנהלים השונים של הרשויות בישראל בכל הנוגע להליכים אלה. ראשית, חשוב להבין שפונדקאות היא תהליך לא פשוט – הן עבור ההורים המיועדים והן עבור האם הפונדקאית – אך מדובר באפשרות יחידה מסוגה להביא ילד לעולם עבור הורים שלא מסוגלים לעשות זאת בכוחות עצמם. לתהליך זה, שמבוסס על הפריה חוץ גופית של זרע הגבר וביצית האישה, והכנסתם לאחר ההפריה לרחם של האם הפונדקאית, יש משמעויות רבות מבחינה אישית על המעורבים בדבר, ובכדי להבטיח שהוא מתבצע בצורה הנכונה ביותר ושהגורמים המעורבים בו עומדים בקריטריונים הרלוונטיים, משרד הבריאות בוחן באופן ספציפי כל בקשה וכל הליך פונדקאות לגופו. כעת, נבין מה בתהליך הפונדקאות משרד הבריאות בודק ובוחן, ובאילו קריטריונים ותנאים צריך לעמוד בכדי להוציא אותו לפועל.
מהן ההנחיות ומה החוקים של משרד הבריאות בכל מה שנוגע לפונדקאות?
בכל בקשה לפתיחת הליך פונדקאות משרד הבריאות מכנס ועדה המורכבת ממספר אנשי מקצוע הקשורים לתחום – שני רופאי נשים מומחים בתחום הילודה, רופא מומחה בתחום הרפואה הפנימית, פסיכולוג קליני, עובד סוציאלי, משפטן מתחום השירות הציבורי, וכן איש דת בהתאם לדתם של שני הצדדים (בישראל ההורים המיועדים והאם הפונדקאית צריכים להיות בני אותה הדת).
הוועדה בוחנת האם הצדדים המעורבים בדבר עומדים בתנאי הסף – כאשר תנאים אלה כוללים את ההורים המיועדים שצריכים להיות בגילאים ובמצב רפואי ואישי תקין וביחסי נישואין או זוגיות. זוגות מעל מספר מסוים של ילדים – במקרים מסוימים לא יאושרו.
האם הפונדקאית נבחנת גם כן, כאשר אצלה הקריטריונים הם נוקשים יותר – אישה בין הגילאים 22 ל-38, בריאה גופנית ונפשית, במצב אישי תקין וללא אירועים קשים בתקופה האחרונה, שלא עברה יותר משלוש לידות ושיש לה ילדים משל עצמה.
לאחר שבוחנים את האנשים ואת ההסכם בין שני הצדדים, ניתן להתחיל בתהליך הפונדקאות – כאשר הרוב הגדול של ההורים שעושים זאת דרך שירות מקצועי שמתמחה בתחום מקבל את האישור לעשות זאת.
חשוב להקפיד לבצע את התהליך כולו בצורה הנכונה ביותר מבחינה רפואית וחוקית
מעל לאלף בקשות הוגשו בישראל עד היום לפתיחת הליכי פונדקאות, וברוב המקרים של בקשות פונדקאות משרד הבריאות אישר את תחילת התהליך. המקרים שנדחו קשורים בין השאר לגילם של ההורים המיועדים, לכמות הילדים הקיימת של ההורים המיועדים ולמצבם הבריאותי של ההורים המיועדים. עם זאת, חשוב מאוד לבצע את התהליך הזה ואת הגשת הבקשה למשרד הבריאות בצורה נכונה בכדי להבטיח ככל שניתן את אישור הפונדקאות ותחילת התהליך. יש לנסח בצורה מקצועית את ההסכם ולאתר בצורה מדויקת אם פונדקאית רלוונטית, כאשר לעתים ההורים יכולים לחשוב על מועמדת מבחינתם שכלל לא עומדת בקריטריונים והדבר לא רלוונטי. בכדי למנוע את הסרבול החוקי ובכדי להבטיח שהתהליך כולו מתבצע בצורה הנכונה ביותר מבחינה חוקית ורפואית גם יחד, יש לפנות לשירות מקצועי בתחום הפונדקאות – וזה בדיוק מה שאנחנו ב Surrogacy מציעים לכם.
פונדקאות משרד הבריאות – בשביל למנוע מעצמכם קשיים נוספים בתהליך, פנו לשירות של Surrogacy
- ניסיון רב בהליכי פונדקאות בארץ ובעבודה מול משרד הבריאות.
- איתור אם פונדקאית שעומדת בקריטריונים של משרד הבריאות ומתאימה מבחינה אישית להורים המיועדים.
- לווי אישי, משפטי ורפואי של כל הגורמים מתחילת התהליך וניסוח ההסכם, דרך ההפריה וההיריון ועד הלידה.
- אחוזי הצלחה גבוהים בביצוע התהליך ובקבלת האישור ממשרד הבריאות.