פרקט פולימרי עמיד במים מתגבר על החיסרון העיקרי של ריצוף עץ ולמינציה. הפרקט מותקן בשיטת הצפה, הוא בעל דרגת שחיקה גבוהה וניתן להיעזר בו על מנת לשפר את האקוסטיקה ולבלום רעשים וחריקות. במאמר הבא נציג את מאפייני הפרקט ונעמוד על ההבדלים בינו לבין פתרונות ריצוף אחרים
החיסרון הבולט של ריצוף פרקט מעץ מלא, פרקט תלת שכבתי או אפילו פרקט למינציה המיוצר מחומרים סינתטיים הוא חוסר עמידות מפני מים. על החיסרון הזה ניתן להתגבר כיום בעזרת פרקט פולימרי. זהו פרקט סינתטי עשוי PVC איכותי שלא מתנפח במים. ניתן לשפוך עליו כמויות גדולות של מים כדי לנקות את הבית, להסיר כתמים ולשמור על מראה מבריק. פרקט עמיד במים אידיאלי עבור חדרי אמבטיה ושירותים, מקלחות, מטבחים ואיזורים לחים וחדרי שירות.
פרקט עמיד במים – אלו היתרונות של פרקט פולימרי עמיד במים:
א. קליק היקפי – פרקט המיוצר באופן תעשייתי מקל על ההתקנה. הוא מגיע עם קליק היקפי וההתקנה שלו היא בשיטת הצפה. בעזרת קליק היקפי ניתן להתקין את הפרקט במהירות בכל חלקי החלל, ללא צורך בהרמת מרצפות, שבירת קירות, לכלוך או רעש.
ב. דרגת שחיקה – פרקט עמיד במים מגיע עם דרגת שחיקה גבוהה 5AC. המשמעות היא עמידות בפני שריטות ושחיקות, התאמה למרכזי קניות ומקומות הומי אדם וגם התאמה למוסדות ציבוריים, בתי חולים, בתי ספר, מוזיאונים ועוד. הפרקט משדרג את המראה של החלל והעמידות בפני מים מקלה על התחזוקה שלו לאורך זמן.
ג. אקוסטיקה – פרקט עמיד במים מציע אקוסטיקה גבוהה ובולם רעשים וחריקות. הוא מומלץ עבור מפעלי תעשייה וניתן לשלב אותו עם פתרונות ריצוף אחרים. בנוסף, האקוסטיקה לא באה על חשבון ציפוי נגד החלקה. את הפרקט ניתן לחתוך ללא ניסורים ולכלוך ולפרק אותו לצורך התקנה חוזרת בחללים אחרים.
ד. מגוון – כל פרקט המיוצר באופן תעשייתי ותוך שימוש בחומרים סינתטיים מרחיב את מגוון האפשרויות עבור הלקוח. במקום להסתפק במראה הרגיל של העץ הטבעי, ניתן לבחור מבין דגמים ועיצובים מרהיבים. אפשר להתאים את הפרקט הפולימרי לפרקט קיים בבית, או להשתמש בו כאלטרנטיבה למשטחי ריצוף ישנים.
איך יודעים מתי לבחור פרקט פולימרי?
לפרקט פולימרי עמיד במים ולפרקט למינציה יש הרבה תכונות דומות. יחד עם זאת, קיימים כאמור גם הבדלים המשפיעים על השאלה מתי לבחור בכל אחד מהם. פרקט למינציה לדוגמא יכול להתאים לכל חדר בבית, בעוד פרקט פולימרי יתאים בעיקר לחדרי אמבטיה, מרפסת שירות וחדרים רטובים ולחים. שני סוגי הפרקטים משתלבים אחד עם השני ולא תמיד חייבים לוותר על אחד מהם. אפשר לרצף חלק מחדרי הבית בפרקט פולימרי, אך לשמור חלק אחר לדגם ספציפי של פרקט למינציה.
שנית, אפשר לדעת מתי לבחור פרקט פולימרי עמיד במים לפי מסגרת התקציב. ציפוי ייחודי לפרקט וגם חיבור אנטי-סטטי עשויים להעלות את מחיר ההתקנה והריצוף, אולם הם משתלמים בטווח הארוך. רצוי לקבוע את מסגרת התקציב מראש ולהתייעץ עם אנשי מקצוע בכל מקרה של התלבטות. אפשר לעקוב אחר פרסומי מעצבי פנים, לשאוב השראה מקטלוג דגמים ולראות תמונות באתרי אינטרנט. כך שומרים על מסגרת התקציב ובוחרים פרקט מושלם לבית או למשרד.
לסיכום, יש הרבה שיקולים המלווים את תהליך הבחירה בפרקטים מסוימים. הלקוח צריך להקדיש לפחות מספר שבועות להשוואה בין פרקטים ולבדיקת המפרט הטכני שלהם. כדאי לעקוב בעיקר אחר היתרונות של פרקט עמיד במים ולבחון אותו בהשוואה לפרקט למינציה המיוצר מחומרים סינתטיים.