התאריכים הכי שווים לחתונה
מתי מתאים לכם להתחתן? בוא נבדוק ביומן השנה, ונחליט על תאריך לחתונה. זוגות רבים שמחליטים להתחתן מאד מחשיבים את תאריך החתונה והם מעוניינים בתאריך מסויים, בין אם תאריך זה הוא יום מיוחד עבורם, או שמדובר במספר יפה, או שהתאריך ידוע כתאריך שמביא מזל טוב וכדומה. כדי לתכנן חתונה, ולדעת מהם התאריכים הכי שווים לחתונה, יש קודם כל לדעת באיזה ימים אסור להתחתן. הכוונה היא לימים שבהם הרבנות איננה עורכת חתונות כלל במהלך השנה מסיבות דתיות או לאומיות.
יומן שנה – בחירת תאריכים לחתונה
זוגות מאד מעוניינים להתחתן ביום מסוים בשבוע. בימנו מאד נפוץ ומבוקש להתחתן בימי שלישי כי זה היום שעליו נאמר בתורה פעמיים "כי טוב". בתקופות קדומות יותר היה דווקא יום רביעי בשבוע היום המועדף לחתונות, ולמי שהתחתן בפעם השנייה היה יום חמישי היום המועדף. כמובן שלא כולם יכולים להתחתן בימי שלישי, כי לאולמות האירועים לא היתה פרנסה, אבל זה אכן היום המועדף, ואם אתם גם מעוניינים להתחתן ביום זה בשבוע מוטב שתתחילו לברר אודות אולמות אירועים בשלב מוקדם, כדי לשריין לכם את היום המועדף עליכם מראש.
מעבר לימות בשבוע ישנם כמה מועדים שבהם לא עורכים הרבנים חתונות, ולכן מומלץ להתייעץ עם הרב המשיא שלכם, ולוודא היטב כי אתם לא מתכננים אירוע בתאריך כזה. יש הבדלים קלים בימים אלה בין האשכנזים לספרדים וגם את זה מומלץ לבדוק מראש. יש לזכור כי היום העברי נמשך מרדת השמש בערב ועד לערב שלמחרת, ולא מחצות הלילה ועד לחצות למחרת. עובדה זו חשובה מכיוון שחופה שנערכת אחרי שקיעת השמש תחשב כאילו ונערכה ביום שלמחרת.
תאריכים לחתונה – רשימת הימים שבהם לא מחתנים בישראל
אם תבדקו ביומן השנה העברי תגלו שישנם מועדים וימים שבהם לא עורכים חתונות. הימים הללו הם:
- שבתות ומוצאי שבת הם שני ימים בשבוע שבהם לא עורכים חתונה.
- מועדי החגים מערב החג, חול המועד ועד למצאי החג של ראש השנה, יום הכיפורים, סוכות ושמחת תורה, פורים, פסח, שבועות, ימי צום ותענית, צום גדליה, צום עשרה בטבת, תענית אסתר, צום י"ז בתמוז ותשעה באב.
- ימי ספירת העומר שנמשכים מפסח ועד שבועת נחשבים לימי אבל, ולכן לא נישאים בהם. מנהג הספרדים הוא לא להינשא עד ל"ג בעומר, והאשכנזים לא נישאים מראש חודש אייר ועד ראש חודש סיוון. למרות זאת ישנם שלושה מועדים בספירת העומר שכן מחתנים בהם והם ל"ג בעומר, יום העצמאות ויום שחרור ירושלים.
- ימי בין מיצרים – אלה שלושת השבועות שבין י"ז בתמוז לתשעה באב שבהם נחרבו בית המקדש וירושלים. האשכנזים אינם מתחתנים בשלושת השבועות, בעוד שהספרדים אינם מתחתנים בין ראש חודש אב לתשעה באב בלבד.
- מועדים לאומיים – ימי זיכרון לאומיים כמו יום השואה ויום הזיכרון לחיילי צה"ל ויום הזכרון ליצחק רבין הם ימים שבהם לא מחתנים.
אם תבדקו היטב ביומן השנה תגלו כי למרות כל הימים שבהם לא מחתנים, יש מספיק ימים לעשות זאת, וכל אחד מוצא את היום המתאים לו במיוחד.