כיצד כותבים צוואה הדדית?
צוואה הדדית כשמה כן היא, ומטרתה היא לבסס הצהרה משותפת בין בני זוג כשהתוכן הרשום בה מוסכם על שניהם. צוואה הדדית חייבת להיות מלווה על-ידי נוטריון המתמחה בגיבוש הצוואה, וזאת כיוון שעליו לאמת את החתימה של שני האנשים האמונים עליה.
לרוב בני זוג אינם ששים להגיע ולנסח צוואה הדדית. הרושם שנותר הוא כי צוואה הדדית מנבאת רעות או מעידה כי הזוגיות איננה שלמה ונכונה. עם זאת, מדובר בטעות חמורה שכן גם בזוגיות טובה, אין זה אומר שאנו שולטים על כל הנעשה מסביב כולל קרובי משפחה.
ישנם אינספור תרחישים שונים שבגינם אנו עלולים להזדקק לצוואה הדדית. במקרים בהם לאחד מבני הזוג ישנו ילד מנישואין קודמים, הרי שאין כל ערובה לכך שהוא יחפוץ בטובתו של בן או בת הזוג הנותרים. כמו כן, סכסוכי משפחה ובעיקר כאשר מדובר בסכומים גבוהים, עלולים להוביל למצבים לא נעימים כלל וכלל.
מה הצוואה צריכה לכלול?
צוואה הדדית צריכה לכלול הסכמות משותפות בהן שני בני הזוג מסכימים על הרכוש המשותף ביניהם. הצוואה חלה על כלל הרכוש, וחשוב שלא להותיר כל מקום לפרשנות. כל רכוש באשר הוא, צריך להיות מצוין בדרך כזו או אחרת בצוואה. תכולת הדירה, רכב, חשבונות בנק ועוד – אל תותירו שום נכס או רכוש בצד, והקפידו לציין את הכל תחת הצוואה.
זכרו כי תוכנה של הצוואה מוכרח להתקיים עם לכתו של אחד מבני הזוג. אם יוותר מקום לפרשנות ולו בסעיף אחד, אז הרי שייתכן ואנו נמצאים לפני הליכים משפטיים סבוכים והחרפת סכסוכים משפחתיים.
האם ניתן לבטל את הצוואה?
ביטול או שינוי תוכן הצוואה הוא איננו הליך מובן מאליו.
זכרו כי מטרתה של הצוואה היא להגשים את רצונו של הנפטר, ולכן בית המשפט לא ימהר לפסוק לטובת המערערים.
ביטול או שינוי הצוואה מתאפשר בקלות רבה כאשר שני בני הזוג נוכחים, באם מדובר במימוש הצוואה לאחר לכתו של אחד מבני הזוג, אז הרי ששינוי או ביטול הצוואה דורש מעורבות משפטית ממושכת ובדיקה קפדנית על-ידי עורך דין מומחה.