נושא הזוגיות וההורות של זוגות חד מיניים בישראל נמצא תחת זכוכית מגדלת ציבורית
נדמה כי בשנים האחרונות אין הרבה נושאים שנמצאים תחת דיון ציבורי ער כמו נושא קהילת הלהט"ב במדינת ישראל. מצד אחד, ישנה קהילה לא מבוטלת ובולטת מאוד מבחינה ציבורית ותקשורתית בישראל. מצד שני, ישראל היא מדינה יהודית שלכוחות המסורתיים בה יש כוח רב מבחינה פוליטית וציבורית, ושני הגורמים האלה נמצאים תמיד במתח ובהתנגשות אחד עם השני, במיוחד כשהדבר נוגע להורות ולזוגיות חד מינית. זוגות חד מיניים בזוגיות קבועה ויציבה רוצים להביא לעולם ילדים, ועבור גברים הומוסקסואליים פירוש הדבר הוא לאמץ, לפנות להורות משותפת עם גורם שלישי, או לבחור בבחירה הנפוצה והטובה יותר כיום – פונדקאות. מאחר והחוק בישראל מתיר פונדקאות רק עבור זוגות הטרוסקסואליים, פונדקאות לזוגות חד מיניים בישראל מתבצעת רק בחוץ לארץ – כאשר היעד הנפוץ ביותר לשם כך הוא ארצות הברית. במאמר זה נבין במה הדבר כרוך וכיצד התהליך מתבצע מקצה לקצה.
היכן ניתן לקיים הליכי פונדקאות עבור זוגות חד מיניים ישראלים? במה הדבר כרוך?
כפי שהסברנו, פונדקאות לזוגות חד מיניים בישראל היא רלוונטית כאשר היא מתבצעת במדינה אחרת, ורק לאחר הלידה הילדים נמסרים חוקית להורים החד-מיניים, כאשר יש בכך גם אתגרים שבהם ניגע בעוד רגע. בעבר, היעדים הפופולאריים לפונדקאות עבור זוגות חד מיניים היו בעיקר ארצות הברית, נפאל והודו. הודו סגרה את שעריה בפני האפשרות הזאת בשנת 2013, ואילו נפאל הצטרפה אליה בשנת 2015, מה שמשאיר כיום רק את ארצות הברית כיעד רלוונטי עבור זוגות חד מיניים שמעוניינים בהליך פונדקאות. ההליך עצמו כולל מתן של זרע מצד אחד ההורים, כאשר ישנה גם אפשרות ששניהם ימסרו זרע – כאשר כל אחד מהם הוא בעל סיכוי להיות האב הביולוגי של הילד. לאחר חתימה על הסכם בין האם הפונדקאית לבין ההורים, מבצעים את ההפריה החוץ גופית ובהתאם להצלחת התהליך ההיריון מתחיל – כאשר המשמעויות של היות ההורים חד-מיניים מגיעות בפועל לאחר הלידה.
על המשמעויות החוקיות השונות של פונדקאות לזוגות חד מיניים בישראל
מבחינה משפטית וחוקית, לא ניתן לרשום את הילד שנולד כבנם של שני בני הזוג החד מיניים מיד עם הגעתו ארצה. למעשה, יש צורך בהמתנה של כחודש בממוצע במדינה שבה נולד הילד עד שניתן להביא אותו ארצה, גם אם החוקים של אותה מדינה מאפשרים רישום של שני ההורים כהורי הילד מרגע לידתו. החוק הישראלי דורש בדיקת רקמות שתוכיח את הקשר הגנטי בין אחד ההורים לבין הילד, והוא זה שנרשם במשרד הפנים כאביו של הילד. ההורה השני צריך לאמץ את הילד באופן חוקי לאחר מכן, בהתאם לזוגיות הרשומה בינו לבין ההורה הראשון. זהו תהליך מסורבל, שרבים מעוניינים לשנותו בישראל כיום – אך זוהי למעשה הפרוצדורה שבה ניתן לקיים פונדקאות לזוגות חד מיניים בישראל, או לפחות להביא את הילד שמקבל את האזרחות הישראלית וכל הזכויות הנגזרות ממנה לאחר לידתו במדינה זרה. המורכבות של התהליך מכתיבה כי כדאי לבצע אותו דרך חברה מקצועית בתחום, Surrogacy היא הכתובת עבורכם כיום.
זוגות חד מיניים שרוצים להבטיח הליך פונדקאות איכותי צריכים לפנות ל Surrogacy
- מענה לזוגות חד מיניים והטרוסקסואליים גם יחד בתהליכי פונדקאות.
- תהליך פונדקאות בארצות הברית, שמתאים במיוחד עבור פונדקאות לזוגות חד מיניים בישראל.
- ליווי מקצועי ואישי שמבטיח תהליך כמה שיותר רגוע ובריא להורים המיועדים ולאם הפונדקאית גם יחד.
- עבודה עם מרכזים רפואיים מהשורה הראשונה בארצות הברית כולה.