היכרות עם המאפיינים של תנור תעשייתי יכולה לסייע לבעלי מאפיות חדשות או קיימות. במאמר הבא נציג את התכונות המרכזיות של תנור מן הסוג הזה, נבין מה מאפיין אותו ונשווה בין הדגמים הקיימים
מאפיות זקוקות לתנור כמה שיותר חזק, אמין ובטיחותי. בגלל שבבתי עסק מן הסוג הזה מבססים את הפעילות המסחרית על אפייה, יש גם צורך בזמינות גבוהה של תנורים יעילים. מטבע הדברים, תנור ביתי ורגיל לא יכול לשמש את הצרכים של מאפייה או לעמוד בסטנדרטים שהיא מציבה. כפועל יוצא מכך, הפתרון היחיד שרלוונטי הוא תנור תעשייתי או תנור אבן.
תנור אבן נחשב לאופציה מסורתית ומיושנת ביחס לתנור תעשייתי. זה נכון שגם בתנור אבן וגם בתנור תעשייתי אפשר להשתמש על מנת להכין סוגים שונים של מאפים, אבל קיימים גם הבדלים מסוימים בין התנורים:
א. תכניות הפעלה עבור התנור – תנור אבן אי אפשר להגדיר להפעלה אוטומטית. הדרך היחידה להפעיל תנור כזה היא בצורה ידנית, תוך כדי שמירה על כללי בטיחות מחמירים ורק לאחר תהליך הכשרה ארוך יחסית של העובדים. לעומת זאת, תנור תעשייתי מגיע עם תכניות הפעלה מובנות והוא לא דורש שום סוג של ניסיון קודם.
ב. בטיחות בהפעלת התנור – תנור תעשייתי נחשב הרבה יותר בטיחותי כי הוא סגור באופן הרמטי. תנור כזה כמעט ולא מפיץ חום בסביבת העבודה או המאפייה, לעומת תנור אבן שבו יש פתח רחב וגדול עם להבות רוחשות.
ג. הכנת התשתית עבור התנור – תנור תעשייתי למאפיות דורש רק חיבור לחשמל. לעומת זאת, תנור אבן צריך לבנות באופן ייעודי ועל בסיס תשתית מתאימה. ברוב המאפיות אין תשתית כזו והקמה שלה עלולה לעלות הרבה מאוד כסף.
לאיזו מאפיה מתאים תנור תעשייתי?
החדשות הטובות הן שגם מאפיות חדשות וגם מאפיות ותיקות יכולות כיום ליהנות מהיתרונות של תנור תעשייתי. בשביל שבעלי מאפיות ייהנו מהיתרונות של התנור, הם בוחרים אותו על פי פרמטרים אובייקטיבים ומקצועיים. בין היתר, הפרמטרים המרכזיים שבהם משתמשים על מנת לבחור תנור מן הסוג הזה הם:
- מפרט טכני מלא
- הספק
- צריכת אנרגיה בעת החיבור לחשמל
- גודל ומידות
- סוג תכניות ההפעלה
בכל מקרה, את כל ההשוואה בין הסוגים השונים של תנורים תעשייתיים עבור בתי עסק בכלל ועבור מאפיות בפרט – ניתן לבצע מראש. המידע על המפרט הטכני של כל תנור יופיע למשל באתרי האינטרנט של היצרנים או המשווקים המורשים, בעוד האינפורמציה על ההספק וצריכת האנרגיה יכולה להופיע גם על גבי התנור עצמו.
בסופו של דבר, תנור הוא חלק בלתי נפרד מהמאפייה ובלעדיו אי אפשר להכין אף סוג של מאפים. לכן כדאי לבעלי מאפיות לחשוב היטב איזה תנור הכי מתאים להם ואף לקחת בחשבון את היתרון של הפתרון התעשייתי והמקצועי.