תרומת ביציות היא פרוצדורה בעלת חשיבות גבוהה עבור נשים רבות
הרפואה המודרנית, בדגש על רפואת נשים ועל פוריות והיריון, יכולה למצוא פתרונות להרבה מאוד מצבים ובעיות, ויכולה לתת מענה עבור הרבה מאוד מצבים בהם בעבר לא היה ניתן להביא ילדים לעולם, וכיום כבר ניתן להגדיל את הסיכוי לעשות זאת. עם זאת, אחד המצבים שאי אפשר לשנות במקרים רבים הוא מצב בו זוג לא מצליח להיכנס להיריון, בשל איכות נמוכה של ביציות האישה. במצב כזה, טיפולים הורמונליים, שאיבת ביציות וכדומה – במקרים רבים נכשלים, והפתרון האיכותי שנותר הוא לפנות לאפשרות של תרומת ביציות. תרומה זו היא למעשה של צד שלישי, שהוא אנונימי להורים המיועדים, כאשר האישה שתורמת את ביציותיה למעשה מסייעת להורים להגדיל את הסיכוי להביא ילד לעולם. הביצית שנתרמה מופרה בהליך של הפריה חוץ גופית מהזרע של האב, ולאחר מכן הביצית המופרית מוכנסת לאם המיועדת ובמידה והתהליך מצליח, מתחיל היריון רגיל. כמובן שיש לתרומת ביציות עלויות שחשוב מאוד להכיר.
מה העלויות הכרוכות בקבלת תרומה של ביציות? האם ישנן עלויות נוספות?
מטבע הדברים, תרומת ביציות לא מתבצעת בחינם, ויש תרומת ביציות עלויות רלוונטיות שונות. העלויות האלה נקבעות באופן סטנדרטי על ידי משרד הבריאות, וניתן להתעדכן במקורות של משרד הבריאות ולהבין מהן העלויות המדויקות בהתאם למחירים שיכולים להשתנות מדי שנה. כיום, העלות של קבלת תרומת ביציות היא עלות של 10,158 ₪ במסגרת האגרה הרלוונטית לתהליך זה, כאשר האגרה הזאת היא הכרחית והיא משולמת לאחר שנקבע המועד שבו יתבצע הטיפול, ולפני שהוא מתבצע כמובן. עלות זו היא העלות ההכרחית לפי משרד הבריאות, אך כמובן שיכולות להיות גם עלויות נוספות בהתאם לקליניקה שבה הדבר מתבצע ולפרמטרים נוספים. כדאי גם לבדוק האם העלות של ההפריה החוץ גופית עצמה נכללת באגרה או במחיר שמשלמים במסגרת הטיפול, שכן במקרים מסוימים הדבר לא יהיה כך. מעבר לתשלום האגרה, חשוב גם לוודא שהאם המקבלת את הביצית עומדת בקריטריונים לכך מבחינה בריאותית בכדי לא לבזבז את הכסף לריק.
קצת על הצד השני – הצד התורם את הביציות והקריטריונים הרלוונטיים עבורו
ברור שאין לתרומת ביציות עלויות עבור מי שתורמת את הביצית – ולמעשה המצב הוא הפוך. אישה שבוחרת לתרום ביציות מקבלת על כך תשלום פיצוי מהמדינה, על סך של 20,316 ₪ עבור כל תרומה. חשוב מאוד לציין שאישה לא יכולה לתרום מעל לשלוש פעמים, והדבר נועד בין השאר למנוע מצב שבו ישנו ממש סחר בביציות. מעבר לכך, ישנם קריטריונים ספציפיים המכתיבים מי יכולה בכלל לבצע את התרומה הזאת – כאשר רק נשים בריאות בין הגילאים 21 ל-35, שמבצעת את התרומה מתוך רצון חופשי, שאינה נשואה (אלא במקרים חריגים המאושרים על ידי וועדה מיועדת) ושאינה קשורה משפחתית להורים המיועדים (כנ"ל). בין כל מחזור שאיבה חייבים לעבור מספר חודשים, וכאמור אלא במקרים בהם הדבר מאושר באופן ספציפי על ידי ועדת חריגים – זהות האישה התורמת וזהות ההורים המיועדים תישארנה אנונימיות לחלוטין אלה כלפי אלה. עלויות טיפולי השאיבה השונים וכדומה – כמובן שלא קשורות בדבר וחצי דבר לתורמת.
רוצים לדעת עוד על תרומת ביציות עלויות? פנו ל Surrogacy
- Surrogacy מבצעת הליכי תרומת ביציות באחוזי הצלחה גבוהים.
- הליכי תרומת הביציות מתבצעים בצורה המהירה והיעילה ביותר.
- אנו משתמשים בטכנולוגיות המתקדמות ביותר עם מרכזים רפואיים מהשורה ראשונה.
- נלווה את ההורים המיועדים לאורך כל תהליך התרומה וההיריון שאחריו אם הדבר נחוץ.
- נתאים להורים מסגרות תשלום ומימון בהתאם לצרכים שלכם.